fbpx
+36703111130 coach@juhaszmark.hu

Tai Chi

A Tai Chi, mint lehetőség az életünkben

Több mint 8 éve tanulom és gyakorlom a Tai Chi művészetét Vadas Mihály (Yang Yajian) mestertől. Olyan mozgásformát kerestem, ami a “felesleges” energiáimat levezeti. Annál sokkal többet találtam.

Tanult formák

Yang Family Tai Chi

Yang családi forma, 103 mozdulat
Yang családi bemutató forma, 49 mozdulat
Yang családi “Senior” forma, 26 mozdulat

Yang családi “Essential” forma, 22 mozdulat
Tai Chi Kung, 10 mozdulat

Yang családi kard forma
Yang családi szablya forma

“Életünk megváltoztatására akkor leszünk képesek, ha újra kapcsolatba kerülünk önmagunkkal.”

A Tai Chi, mint lehetőség az életünkben

Amikor megszületünk, testünk, elménk és szellemünk tökéletes egységben van egymással.

Ez az egység az életünk folyamán egyre inkább felbomlik: betegségekkel, különféle problémákkal, kihívásokkal találjuk szembe magunkat.

Életünk megváltoztatására akkor leszünk képesek, ha újra kapcsolatba kerülünk önmagunkkal.

A Tai Chi mozgás a fizikai, érzelmi, mentális és szellemi energiákat újra egységbe szervezi. Az összhang a gyakorlás során újra megszületik, ezáltal egységbe kerülünk önmagunkkal, a világegyetemmel.

Újra élvezhetjük a világegyetem támogatását az életünk minden területén.

Azok számára, akik a mozgáson keresztül szeretnék megközelíteni önmagukat, egyéni órákat tartok.

Szentendrei iskolánkban is szeretettel várunk.

„Márknak köszönhetem, hogy elkezdtem Tai Chi-t tanulni.”

“Márknak köszönhetem, hogy elkezdtem Tai Chi-t tanulni. Türelmét, kitartását látva, szavak nélkül is jó példával járt előttem és ez ma is így van. Köszönöm a sok tanítást!

A Tai Chi gyakorlásával fejlődött a testtudatom, türelmesebb lettem, élvezem a tanulás folyamatát, a tartásom stabil lett. Számomra a Tai Chi meditáció, amiben teljesen meg tudok nyugodni, amiben békére lelek. És ez kihat a hétköznapjaimra is.”

Kiss Györgyi

“A Tai Chi egy teljes testre ható nagyszerű mozgás, ami nem erőlteti meg az ízületeket. Gyakorlása közben teljes odafigyelést igényel, ha nem vagy jelen, azonnal kiesel az „itt és most” élményből. Úgy is mondhatnám, hogy segít jelen lenni. Megtanulok általa összpontosítani és hozzájárulni az egészséges testtudat kialakításához.”

Cili

„Évekkel ezelőtt láttam valakit egy nagy fa alatt fekete ruhában nagyon lassú, harmonikus, gyönyörű mozgást végezni. Elsőre valamilyen táncnak tűnt, de megtudtam, hogy ez nem koreográfia, hanem kínai harcművészet, a Tai Chi. Az élmény maradandó volt, de álmomban sem gondoltam, hogy valamilyen közöm még lehet ehhez a mozgáshoz. Nem is volt, egészen addig, amíg meg nem láttam, hogy a facebookon egy ismerősöm “érdeklődik” a Szentendrén induló kezdő Tai Chi tanfolyam iránt. Valahogy gondolkodás nélkül vettem a bátorságot és jelentkeztem, sőt férjemet is rábeszéltem, hogy próbáljuk meg.

Nemhogy nem csalódtam, hanem elmondhatom, hogy óriási élmény volt bekapcsolódni az áramlásba.
Kaland, kikapcsolódás, az összpontosítás képességének fejlesztése, az egészséges mozgás, az apró fejlődések öröme, a közösségi lét érzése – ezek mind együtt jelentenek hatalmas élményt az edzéseken vagy gyakorlás közben.

Mégis a legfontosabbak számomra azok a pillanatok, amiket nem is tudok pontosan megfogalmazni, mert egy nem látható dolgot kellene néven neveznem. Ráadásul tényleg csak egy egy pillanat, amikor egy másodpercre megértek valamit a dolgok esszenciájából, amit egyébként a munkámban is keresek. Ez egy kicsit kacifántosra sikerült, de a lényeg számomra, hogy a Tai Chiban megtaláltam a személyiségemhez legközelebb álló mozgásformát!”

Simon Ilona
simonilona.hu

“Ahhoz hogy kiegyensúlyozott legyen az ember szükséges hogy időt szánjon önmagára IS. (Nem is gondolnánk, hogy ez milyen fontos!)
A Tai Chi számomra egyfajta „minőségi énidőt” jelent számomra. Amikor nem a család a munkahely vagy valami más van előtérben.
Amióta csinálom, javult az egyensúly érzékelésem és felfedeztem számomra olyan ismeretlen izomcsoportokat is, amelyek megmozgatásával a vállamra nehezedő lelki terheket is lazítani tudom.”

Zita

Kapcsolat

06 70/311-1130

coach@juhaszmark.hu